Nyheder

Nyt - Oktober 2019

Lokal udstilling uge 42.

Vi deltog ved den årlige udstilling i Ikast Fugleforening i opdræts-klassen, dvs. at vi udstillede avlspar med unger.

Hanne vandt bla. vandrepokal med sine Kongeparakiter, som også blev kåret til udstillingens bedste nummer, både af dommer og af publikum.

Poul vandt bla. vandrepokal med et hold flotte Taranta Dværgpapegøjer. Det blev også vandrepokal til et hold Diamant duer, som også blev vinder af årest fugl.

Det var et fint udsnit af fugle fra lokale fugleholdere.

Nyheder marts 2019.
Så nærmer foråret sig og den kommende ynglesæson for de Asiatiske og Australske Parakitter. Flere af dem er begyndt med deres yngle forberedelser. Det er også nu at de forskellige Græsparakitter bliver sat sammen i par.


Indendørs ved Dværg og Spurvepapegøjer er der allerede kommet en del unger i 2019, men de fleste af dem får først lov til at yngle nu, hvor udstillingen er overstået. Det er også nu at der sammensættes nye ynglepar.


Landsforeningen Australske Parakitter afholdt kåringsskue d. 2-3 marts, hvor jeg deltog med en del Rødskuldret, men havde også lidt Rødbrystet, Bourkes og Mange Farvet med. Det blev til Guld, Sølv og Bronze i Rødskuldret Græsparakit i normalfarvet, og i alt blev det til 1 x guld, 4 x sølv og 2 x bronze.


Dansk Agapornis Klubben har også afholdt landskåringsskue. Det er det 30. DM i Dværg- og Spurvepapegøjer. Her deltog jeg både med Dværgpapegøjer og Spurvepapegøjer. Jeg deltog med en del Taranta i grøn, mørkegrøn og oliven, samt Sorthovedet i mørk grøn og oliven, samt i blå, kobolt og viol. I Spurvepapegøjer havde jeg Blårygget og Lessons i mutationer med. Igen i år fik jeg bedste taranta, artsvinder 2019, og så blev det til artsvinder 2019 i Blårygget Spurvepapegøjer. I alt blev det til 4 x guld, 3 x sølv og 2 x bronze, udover de øvrige gode bedømmelser.

Rødskuldret Græsparakitter
Oliven grøn Taranta Dværgpapegøje

Nyheder marts 2018.

Så nærmer foråret sig, og vi glæder os til at komme i gang med den udendørs ynglesæson.

Umiddelbart er de fleste ynglepar på plads, men de Græsparakitter der har gået inde i vinterperioden, komme først ud i deres voliere til Påske, hvis vejret vil det.


Indendørs er der kommet unger ved Spurve- og Dværgpapegøjer hele vinteren, dog ikke så mange, da jeg har ventet med nogle af dem til efter Landsudstillingen i DAK.

Der er også investeret i en del Lessons i mutationer, mest i den blå serie, men også i US hvid og US gul, hvoraf der allerede er kommet flotte unger i januar og februar.

Der er også et ynglepar i Sorthovedet, Viol og Viol, der også fik en unge, der er Mauve, og den er virkelig skarp i farverne, det mørke er meget mørkt og det hvide står skarpt og rent. Den glæder jeg mig til at se som fuldvoksen.


Og der har også været landsudstillinger i marts.

Landsforeningen Australske Parakitter.

Der blev afholdt kåringsskue i weekenden d. 3 – 4 marts 2018.

Vi havde 15 fugle med på kåringsskuet, og alle fuglene fik en fin bedømmelse.

Vi havde 11 Rødbrystet og Rødskuldret Græsparakitter med, hvoraf der var 4 Rødskuldret i natur, som gav 2 x guld, 1 x sølv og 1 x bronze. Der var 7 Rødskuldret i natur og mutationer, og her blev det til 3 x guld og 1 x sølv.

I alt blev det til 5 x guld, 4 x sølv og 1 x bronze, hvilket vi er meget tilfredse med.


Dansk Agapornis Klub.

Der blev afholdt landsudstilling for Spurve- og Dværg-Papegøjer lørdag d. 17. marts.

Jeg havde valgt at udstille Blårygget Spurvepapegøjer, Taranta Dværgpapegøjer i mørkegrøn og oliven, samt Sorthovedet i natur grøn, i mørk grøn, i oliven, samt blå og kobolt.

Her blev det til 1 x guld og artsvinder, samt 4 sølv og 3 bronze i alt.

Det var en Taranta der vandt guld og blev artsvinder. En anden Taranta fik sølv.

Der blev 1 x sølv og 1 x bronze til de Blårygget, og 2 x sølv og 2 x bronze til Sorthovedet.


1.0 Rødskuldret natur
0.1 Taaranta Oliven, guld og artsvinder 2018

Nyheder november 2017;

Vi deltog med forskellige fugle til den årlige udstilling i Ikast Fugleforening.

Det var en fin udstilling, med et bredt udvalg af fugle fra hele verden, både store og små. Vi havde mest Spurve og Dværgpapegøjer med.


Men ellers er vi ved at gøre klar til vinteren i vores udendørs volierer, nogle volierer tømmes og fuglene kommer indendørs, andre volierer bliver beskyttet med plexiplader, så fuglene kommer til at sidde i læ. Alle de store Parakitter, men også nogle af Græsparakitterne, går ude hele året.


Indendørs er der også lidt på standby, der er ikke så mange ynglepar i gang, de skal hvile, dog er der nogle enkelte Dværgpapegøje par der har være lidt bagefter, der stadig har æg eller unger. Der er også et hold Taranta der kommer med deres kuld nr. 2 i år. Der er indkøbt nogle flere Lessons Spurvepapegøjer, som også ligger med æg i øjeblikket. Det er ungfugle og deres første æg, så nu må vi se hvad der kommer ud af det. Der er flere nye mutationer blandt de nye Lessons, der er US gul, US hvid og Blå Marbled, så det bliver lidt spændende.


En stor del af mine Græsparakitter er kommet i indendørs volierer / bure, hvor hanner og hunner er adskilt.


Udstilling 2017

Nyheder august 2017

Så er sommeren ved at være til ende, og efteråret står for døren.

Udendørs har det været et rigtig skidt yngle år, der er næsten ingen unger kommet.


Så er der anderledes indendørs, hvor der er ynglet flittigt hen over sommerperioden, hvor der er Taranta unger, mange Sorthovedet og Rødhovedet unger, samt lidt Blårygget Spurvepapegøjer, og en masse Lessons.

De fleste af de Sorthovedet unger er i en udendørs voliere, hvor de kan vokse sig store og robuste.


I løbet af den næste måned skal vi have udsøgt nogle fugle vi kan have med til vores lokale fugle udstilling i uge 42, hvorefter vi også skal have solgt lidt i både Dværgpapegøjer og Spurvepapegøjer.


Nyheder april 2017

Så er den udendørs ynglesæson ved at være i gang.

Hos de store Australske parakitter er alle yngleforberedelserne i fuld gang hos samtlige og Rock Peplar har lagt de første æg.

Alexander parakitterne har ikke æg endnu, men alle de indledende øvelser er i fuld gang både hos de gule og de blå, så jeg krydser fingre. De unge Alexander fra sidste år er blevet testet, så jeg har to nye par, de skal parres således:  oliven han, gul hun, og blå han, oliven hun, spændende hvilke farvekombinationer jeg får, når de får unger.


Ved Græsparakitterne er de første par i gang. Det var et hold Rødbrystet natur der var først, de kom med det første æg d. 1 april, så det vil også være dem der kommer med årets første udendørs unger. Siden er der kommet 2 hold Grøn Opalin gulbuget Rødskuldret, og 1 hold Gul Opalin Rødbuget/Mørk opalin rødbuget, og resten af parrene har rede aktivitet.


Der er også opsat en fritstående Randers stål Voliere i haven. Den skal bruges til Dværgpapegøjer, primært unger, så den skulle gerne blive fyldt godt op i løbet af sommerhalvåret.


Indendørs er der skiftet lidt rundt ved de Sorthovedet, nogle af de ”gamle” avlspar er taget fra, og nye par er sammensat og kommet i yngle kasser. Alle nye yngle fugle er egen avl fra 2015 og 16. Men ellers kommer der lidt unger hele tiden. Lige nu er der 2 hold Sorthovedet, 1 hold Rødhovedet og 1 hold Lessons. Jeg er efterhånden tæt på, at alle avlsfugle er eget opdræt.


Taranta’erne er også blevet skilt ad, hanner og hunner går hver for sig de næste par måneder.


Taranta
Randers Voliere

Nyheder februar 2017


Udendørs ved de store parakitter har Barnardi fået en ny stor redekasse og er begyndt at made hinanden.

Alexander Parakitterne er også så småt begyndt at flytte ud i deres sommer-volierer, hvor alt er gjort klar til deres ynglesæson. I denne uge vil der også komme flere redekasser op, bla. ved de Rødvinget, da de også ser ud til at være kommet i forårshumør.

Græsparakitterne skal vente lidt endnu, deres volierer er stadig afdækket, så de sidder tørt og i læ. I løbet af marts vil volierer og redekasser blive klargjort, så de kan gå i gang først i april.


Indendørs er der hele tiden unger ved et eller flere hold Dværgpapegøjer og Lessons. Der er også gang i 2 par Blårygget og 2 par Grønrygget Spurvepapagøjer.


Medio marts er der også kåringsskue i DAK, som afholdes d. 18 marts i Brædstrup Hallen (hvis der ikke kommer mere fugleinfluenza).

LAP’s kåringsskue er aflyst i år.


Nyheder oktober 2016


Ikast Fugleforening afholdt den årlige fugleudstilling i uge 42, 21 - 23 oktober.

Der var ikke helt så mange udstillede fugle, som der plejer, men det blev alligevel en flot udstilling, med mange flotte fugle.

Hanne fik ærespræmie for et par blå Alexander Parakitter med 3 unger, og Poul fik Vandrepokal for et par Taranta med 3 unger, Vandrepokal for et par gul opalin Rødskuldret med 3 unger, samt ærespræmie for et par Natur Rødskuldret med 8 unger.

Udstillingen var godt besøgt, så vi håber at der er sat et frø til nogle kommende fugle folk.

Vi havde bla. en stor voliere med 25 Sorthovedet unger i forskellige farver, og de tiltrak stor interesse. Det var også en livlig og meget snakkende flok.

Nyheder september 2016


Så er sommeren, og dermed også den udendørs sæson ved at være slut.

Der kommer ikke flere unger ved de store australske Parakitter, mens vi kan komme i tvivl om Alexander Parakitterne, hvor der er 2 par der har alle tegn på klargøring til at yngle. Hvis det bliver aktuelt, så må de flyttes til indevoliere.

Græsparakitterne har fået fjernet deres redekasser, men der er faktisk stadig mindre unger ved 3 par Rødskuldret, så det har været godt med den varme vi har haft indtil nu. Nogle af de første unger i år tegner rigtig godt, både de natur Rødskuldret og natur Rødbrystet.


Inde ved Spurve og Dværgpapegøjerne er der bla. kommet unger af de Blårygget Spurvepapegøjer, hvilket kan give førsteopdræt i vores lokale fugleforening. Ved Taranta er der også unger, og for første gang er der en Oliven unge, og det ser også ud til at blive en Misty (lysere end almindelig grøn)

Der er også lavet test på en stor flok unger (Sorthovedet) der har gået indendørs, så nu kommer de ud i en udendørs voliere, til de øvrige unger fra i år.


Vi har lige været en tur i Holland sammen med LAB, er rigtig hyggelig og begivenhedsrig tur, hvor vi senere vil lægge beskrivelse og billeder her på hjemmesiden.


Der er også udstilling i vores lokale forening, Ikast Fugleforening, som afholdes i weekenden 21 – 23 oktober. Her plejer vi at have lidt fugle med, og det skal vi selvfølgelig også i år. Formålet er primært samvær og hygge med andre fugleholdere i området, dels også at fremvise flotte fugle til et publikum, hvor der forhåbentlig ville være nogle der bliver så interesseret, at de også bliver fugleholder, nu eller senere.



Blå Alexander med 3 unger i 2016
Blå Alexander Parakitter
med 3 unger i 2016
Blå Alexander med 3 unger i 2016
Blå Alexander med 3 unger i 2016
Blå Alexander med 3 unger i 2016

Nyheder juli 2016


Ved de store Parakitter;

Det var så det år, hvor Kongeparakitterne ikke mente, at der skulle komme unger.

Men der er unger ved Blå Pennant, den første er lige kommet ud, og der er kommet 2 flotte Barraband unger på pind.

Det ene par Grøn Rosella er i sommerens løb blevet udskiftet til et par unge Cloncurry, De Blå Rosella er udskiftet med et par Rødvinget, og så er der også kommet et par Barnardi, så det bliver spændende at følge dem til næste år.


Ved Alexandrene er der lige kommet 3 Blå unger på pind, et flot syn.





















Græsparakitter;

Det har været et dårligt år med mange hold ubefrugtede æg. De mest stabile har været de naturfarvede Splendid og de naturfarvede Tyrkis, mens der er kun et hold, hvor der er kommet mutationer.

Men det kan nås endnu, idet mange af dem der ikke har givet unger, er begyndt at ligge på æg igen, også dem der har givet unger, er begyndt igen.


Dværg og Spurvepapegøjer;

Indendørs kommer der nye unger hele tiden, så det er også godt der løbende bliver solgt fugle, for ellers kunne det blive til mange der skulle fodres.

Det ser ud til at være kommet nogle gode Sorthovedet Dværgpapegøjer i de grønne farver, også mørk og oliven, som jeg kan avle videre på. Lige nu er der en del gode unger, både i den grønne og den blå serie.

Og så er der 2 par Rødhovedet, hvor begge hanner er hvide (Albino) og med en hun i lys blå / pastel blå, og det ser ud til at give unger fra helt hvid, helt over til knald blå, og selvfølgelig også en del pastelfarver (lyse farver). De er kommet med 5 og 3 unger i deres første kuld. Alle 4 forældre fugle er egen avl fra 2015.


Efter mine Taranta har gået i adskilte voliere, blev de sat i ynglekasser i juni, og alle mine 3 par ligger nu på æg.


Sidst år blev der indkøbt et par Blårygget Spurvepapegøjer, og de ligger også med æg lige nu, og det bliver spændende om det lykkedes. Der er ikke så mange af dem og så kunne det også give første opdræt i vores lokale fugle forening.


Nyheder maj 2016


Her sidst i maj er der ved at komme lidt mere gang i Græsparakitterne. Der var koldt i april, så første kuld æg gav ikke unger ved de fleste. De eneste der har givet unger indtil nu er Rødbrystet, men nu er der efterhånden nye æg i de fleste redekasser.


Ved de store Australske Parakitter er der stille og roligt ved at ske noget. Adelaide havde klækket 3 unger af 6 æg, men så sprang hun fra og ungerne er døde. De Blå Pennanter og Baraband ligger med æg lige nu, og de Grønne Rosellaer og Kongerne ser ud til at være tæt på at gå igang.


Ved Alexanderne er der lige klækket 3 unger ved det rent Blå par. De andre Alexander kommer ikke med unger i år.


Indendørs er der ved at komme gang i Dværgpapegøjerne igen, efter at nogle af dem var på udstilling i marts. Jeg har sat mine Rødhovedet Albino hanner i avl, så må vi se hvordan ungerne kommer til at se ud. men ellers er det mest Sorthovedet der er sat i ynglekasserne, både grønne, mørke grønne og par i blå serie.

Jeg har også lige sat 3 par Taranta i ynglekasser, efter at de har gået i voliere de sidste par måneder.

Nyheder april 2016


Her først i april måned er alle de store Australske Parakitter gjort klar med redekasser, og de første par viser også interesse.

Græsparakitterne er også gjort klar og bliver nok de første der kommer med æg udendørs. Flere af hunnerne opholder sig efterhånden lige så meget i deres redekasse, som ude i volieren, så jeg tror de første æg kommer medio april

Alle Alexanderne er også kommet i udendørs voliere med klargjorte redekasser, og de sidder også og mader hinanden.

Nyheder marts 2016


Agapornis/Forpusdag

der blev afholdt 19 marts 2016.

Her deltog jeg med Taranta, Sorthovedet og Rødhovedet i mutationer.

Det blev til en sølv til en Mørk Grøn Taranta, en sølv til en Rødhovedet Albino og en bronce til en Rødhovedet Edged Cobolt


                         Klip fra udstillingen vist på TV2 Syd

Marts 2016


Landsforeningen Australske Parakitter.

Kåringsskuet 6 marts 2016 i Århus.

Her deltog jeg med Rødskuldret græsparakitter i naturfarvet, både hanner og hunner, samt Opalin Pastelgul Rødbuget Rødskuldret.

Det blev til en guld og en bronze til naturfarvet og en guld til Opalin Pastelgul.


Nyheder oktober 2015

Så er vores lokale Fugleudstilling i Ikast Fugleforening vel overstået.

Vi havde lidt af det hele med, Hanne havde sine Kongeparakitter med 3 unger, et par Grøn Rosella, nogle Adelaide unger og sine Blå Alexander.

Hanne udstillede også et par Blå Skælvagtel med 5 unger, og det var ” første opdræt ” i Ikast Fugleforening.

Poul havde nogle hold Græsparakitter, mest Tyrkis i forskellig farve, samt en del Dværgpapegøjer, både Sorthovedet, Rødhovedet, Gråhovedet og Taranta.

Der blev lidt præmiering til os begge.


Nyheder september 2015


Ude i volierene hos de store Parakitter er der ved at være stille.

De 3 Kongeparakit unger er ved at være pæne igen, efter et besøg af Spurvehøgen, og ligner nu et udstillings nummer hos Ikast Fugleforening udstilling sidst i oktober, sammen med de 3 Adelaide unger.


I juni/juli købte vi et par blå Skælvagtler. Den tidligere ejer var træt af at de bare lagde æg, og der så ikke skete mere. Hos os startede hunnen også hurtigt med at lægge æg. Æggene samlede hun i en bunke, som hun rendte til og fra.

Vi lod hende beholde æggene, og i den første uge af september var der små Skælvagtel kyllinger, så det kan betale sig at have tålmodighed.

Det var en kold og våd periode, så der gik en del kyllinger til, men her midt i september ser det ud til, at 5 kyllinger klare sig.

Både hannen og hunnen tager sig af kyllingerne i fællesskab.


Ved Græsparakitterne sker der ikke mere i år. De går stadig ude, men om 1 - 2 måneder kommer ungerne indendørs, så kan jeg bedre følge deres udvikling.

Jeg vil også tage nogle par med til udstillingen i oktober.


Dværgpapegøjerne er hele tiden aktive med unger et elller andet sted, bla. er der lige nu  3 Taranta unger ved mit mørkegrønne par. De Rødhovedet har jeg stoppet, men der er en del unger ved de Sorthovedet, både grøn og viol, men der er også et par Mauve/Kobolt med 4 unger, der alle ser ud til at blive mauve (måske).

Mange af ungerne fra først på året, ser heldigvis ud til at udvikle sig til flotte fugle, så der kan være lidt udstillings potentiale i nogle af dem, til forårets landsudstilling i DAK.

Også Dværgpapegøjer vil jeg tage et bredt udvalg med til vore udstilling i Ikast Fugleforening.




Nyheder juli.

Ved de store parakitter er Blå Pennant kommet på pind, og i løbet af ca. 8 dage skulle der også gerne hoppe 3 Adelaide og 3 Kongeparakit unger ud af redekasserne.


Hos Græsparakitterne er der kommet lidt mere gang i det, der er flere hold Rødskuldret, også med kuld nr. 2. Der er også kommet gang i Rødbrystet og Blåvinget.

Jeg har også købt nogle Mutationer i Rødskuldret, jeg tror den ene hedder gul opalin rød rødskuldret, og den anden hedder grøn opalin rød rødskuldret, Det er tanken at jeg vil sætte nogle af mine gode naturfarvet på dem og så lave splitfugle til 2016. Når jeg har splitfuglene, så kan jeg lave ubeslægtede par til 2017 ( split og mutation), med henblik på at få nogle flotte mutations fugle, hvor jeg har avlet de gode gener fra mine naturfugle ind mutations fuglen.


















Nu har jeg fået lavet DNA test på de første Dværgpapegøje unger fra 2015, så nu kan der sælges fugle, både enkelt og parvis.

Nyheder juni 2015.

Så er der kommet unger ved de store Parakitter. Det er Blå Pennant, Adelaide og Kongeparakit.

De Blå og Grønne Rosella’er ser ud til at springe over. Der har været æg, men det har ikke givet nogen unger endnu.

De gule Alexander hoppede af reden, men er begyndt at lægge et nyt hold æg.


Ved Græsparakitterne er det første hold på pind. Det blev Rødskuldret Græsparakit. Næste hold på pind bliver også et hold Rødskuldret. En del af Græsparakitterne har haft æg tidligere, men hoppede af, da der kom en kold og våd periode, så de er i gang med anden hold æg.


Dværgpapegøje unger fra 2015 er nu kommet i udendørs voliere, som løbende vil blive fyldt op, efterhånden som der kommer unger. De nyder den friske luft og en god lang voliere, så de bruger utrolig meget energi, hvilket også kan ses på foder forbruget.


Kongeparakit unger

Agapornis/Forpusdag 2015 i Brædstrup

Landsudstilling i Dværgpapegøje klubben.


Det var min debut som udstiller ved den årlige landsudstilling, og jeg deltog med Sorthovedet Dværgpapegøjer, 4 stk i natur grøn, 1 Blå og 1 Viol.

Fuglene fik generelt gode bedømmelser og en af mine unger fra foråret 2014 fik guld, så det er spændende at følge dens udvikling det næste år



LAP's kåringsskue marts 2015.

Jeg havde 5 Græsparakitter med til årets kåringsskue, og jeg var ikke helt sikker på om mine fugle ville klare sig godt, men det gik overraskende godt.

  • Min gode 1.0 Rødskuldret Græsparakit i naturfarvet vandt guld, og en unge fra 2014, også naturfarvet, var meget tæt på, idet den opnåede samme point som de 2 andre fugle der fik bronze og sølv, og det var voksne fugle, så den han unge forventer jeg mig rigtig meget af til næste års kåringsskue.

Nyheder februar 2015

Der har været stille i voliere og kassebure hen over vinteren.


Alexander Parakitterne, både de Blå, de Gule og de Grønne er begyndt at vise interesse for deres redekasser. De Blå skulle have en ny, de havde næsten bidt den gamle helt fra hinanden. Alle 3 par er indendørs, idet det stadig er for koldt udendørs.


De store Australske Parakitter er også begyndt lidt, selv om de er udendørs. Især Kongeparakit, Grøn Rosella og Port Lincoln er begyndt at made hinanden og gå i deres redekasser. Vi mangler stadig en 1.0 Rock Peplar og en 0.1 Barraband.

De små Australske Parakitter får ikke redekasser endnu, her venter vi til hen i marts. Nogle af avlsfuglene skal måske også med til kåringsskuet først i marts. Vi tager også nogle unger fra 2014 med til skuet, så vi kan få bedømt, om vi har det rigtige avlsmateriale.


Lessons har givet 3 hold unger hen over vinteren, flest gule, men også et par blå. Dejligt det kan lykkedes.

Dværgpapegøjerne har fået lov til at hvile i vinterperioden, og det er kun få par, der har været i kassebure, så der er kun kommet 2 Sorthoveder grøn og en enkelt Rødhovedet blå. Her venter jeg også på at tage nogle af ungerne fra 2014 med til årets kåringsskue sidst i marts måned, og herefter sætter jeg nye par sammen til at yngle i 2015.  Nu er der også 2 par Gråhovedet Dværgpapegøjer i samlingen, og de har ligget på æg, men var desværre ubefrugtede. Men nu har de vist de godt vil ligge æg, så vi håber på bedre held næste gang.


Oktober 2014


Så er årets fugleudstilling overstået, og vi havde også lidt forskellige fugle med i år.


Hanne havde et par Port Lincoln, som fik ærespræmie. Et par grøn Rosella, der var uden for bedømmelse, idet det var et erstatnings nummer, og hun havde sine Blå Alexander og 3 unger med, og de fik også ærespræmie.


Poul havde et 1.1 Mørkegrøn Taranta og 3 unger med, og de fik vandrepokal og ærespræmie.  Der var også 3 x græsparakitter med, 1.1 Blåvinget med ærespræmie, 1.1 Rødbrystet og 4 unger, som ikke fik præmie, men en god bedømmelse, samt 1.1 Rødskuldret (Turkis) og 4 unger, som fik en super bedømmelse og vandrepokal og ærespræmie.


Så årets udstilling gav en bekræftelse på, at vi har fat i nogle af de rigtige fugle, og at det kan betale sig at avle videre på dem.


Ellers har vi taget alle unger fra Parakitterne, og taget dem ind, der skal være indenfor i vinter perioden. Dværgpapegøje ungerne er også taget ind, så lige nu er der fyldt godt op.


Dværgpapegøjerne yngler stadig, både Sorthovedet og Rødhovedet. Vi har også fået det første par Gråhovedet Dværgpapegøjer hjem, og her lægger hunnen også æg, men det er desværre ude i selve kasseburet, så her er der lige en udfordring.


Og så har vi et par Lessons Spurvepapagøjer (gul-hvid), der ligger med 6 æg, den første unge er klækket, så det er spændende at se hvor mange unger det bliver til, og hvilken farve de får.


















September 2014


Der er stadig gang i Dværgpapegøjerne. Taranta ungerne er blevet rigtig flotte, og går stadig sammen med deres forældre i en større flyvevoliere. Der er også indkøbt et Taranta par mere.

Jeg har også opkøbt flere par Gråhovedet, dem får jeg hjem senere på året.

Ved de Rødhovedet er der kommet 2 hvide unger, forældrene er Viol og Pastel, så de må være Recessiv Broget blå, da de har en anelse blåt ved hale og vinge.

Der er et hold Rødhovedet mere der ligger på æg, og her skulle der gerne komme nogle Brogede unger.

De Sorthovede har også gang i rugningen, lige nu er der 3 nye par, ren grøn, der ligger på æg, og der kommer snart 2 sorthovedet viol ud af redekassen.


Udendørs er der mere stille. Der er flyttet lidt rundt på Kongeparakitter, så vores gamle avlshun har fået en yngre han, og ungerne er flytter over til en anden unge vi har fra 12.


Ved Græsparakitterne afventer vi salg af unger, nogle skal med til vores lokale fugleudstilling i Oktober, og andre kan måske udvikle sig til mulige emner til LAP's kåringsskue til marts.


Alexander ungerne afventer også fugleudstilling, men vil derefter også blive udbudt til salg.

Juli 2014


De Blå Alexander unger trives fint og går stadig sammen med deres forældre. Det ligner en flok vi skal have med på den årlige fugleudstilling.


Ved de store Australske Parakitter mistede vi hannen mens der stadig var unger i kassen, men stor ros til hunnen, der selv forsatte med at hente mad til ungerne, og også er forsat med at made dem efter de er kommet ud i volieren. Normalt har det altid været vores gode gamle han der kom med mad til hunnen i kassen, og det var også han der overtog fodring af unger, når de kom ud af redekassen.

Fred være med ham.

Der er også kommet 3 unger på pind ved det ene hold Grøn Rosella.


Over ved de små Australske Parakitter har det mest været gang i Rødskuldret, hvor der er 2 par med hver 4 unger, og så er der Rødbrystet, også med 4 unger


Dværgpapegøjerne giver også lidt unger her i sommer varmen. Der er kommet flere Sorthovedet i ren grøn, samt blå og viol, så nu er der snart lidt af hver.

Det bliver efterhånden et farverigt syn af Sorthovedet unger i den udendørs voliere

Ungerne fra de Mørk Grønne Taranta er også ved at være klar til at komme ud af kassen, og alle 4 unger er der endnu. De ser ud til at udvikle forskellig farve, hvor meget forskel, vil jeg vurdere senere, når de kommer på pind her sidst i juli. De er født i den første uge i juni.


Juni 2014


De Blå Alexander er nu kommet i udendørs voliere, hvor ungerne stadig går sammen med forældre parret.

De Gule Alexander giver ikke unger i år, der var 3 æg, 1 blev klækket, men ungen døde.


Ved de store Australske Parakitter er der kommet unger ved Kongeparakitter. Der var 4 æg og der kom 4 unger, men der blev desværre så meget uro da vi flyttede de Blå Alexander udendørs, at 2 af ungerne blev trampet ihjel. Der var faktisk flere voliere imellem, men det gav åbenbart alligevel for meget uro.

De Grønne Rosella ligger med 4 æg, som skal klækkes i uge 26.

Der er også sket en enkel udskiftning, idet de Rødvinget er blevet skiftet ud med et ungt par Rock Peplar, et flot gult par.


I afdelingen for de små Australske Parakitter sker der for lidt, der har været mange ubefrugtede æg. Der er 2 hold Rødskuldret der har klækket unger. Og der skulle også gerne komme både Rødbrystet og Elegant i denne måned. Også Blåvinget, som vi håber rigtig meget på, er tæt på at skulle klække.


Dværgpapegøjerne sker der også lidt ved. Nu har de Viol Sorthovedet unger forladt kassen, men skal stadig gå sammen med forældrene et par uger endnu.

Der er et par Kobolt – Viol Sorthovedet der har fået 2 unger, er spændt på farverne, og så er der et par Mauve – Viol Sorthovedet der ligger med 5 æg.

De mørk-Grønne Taranta havde 4 æg som nu er blevet til 4 unger. Det er deres første kuld, så jeg er spændt på om de kan få alle 4 unger på pind, men indtil videre vokser de alle.

De Grønne Taranta havde også 4 æg, men der kom ikke noget ud af dem. De får en ny chance.


Maj 2014


De blå Alexander unger er kommet ud af redekassen, og nu er de i gang med at lære flyningens svære kunst.

De gule Alexander ligger med 3 æg, skulle gerne klække ca. 1 juni (kryds fingre)


De store Australske Parakitter er kommet sent i gang, det blev Adelaide der kom med årest første unge i den afdeling. Men Kongeparakitter, Blå Rosella, Grøn Rosella og Blå Pennant ligger på æg. Blå Rosella og Blå Pennant er tæt på at skulle klække.


De små Australske parakitter har haft en del ubefrugtet æg vi har måtte smide væk, men nu skulle der gerne komme noget først i juni. De ligger næsten alle på nye æg. De første der skulle komme, er Blåvinget og Elegant.


I afdelingen for Dværgpapegøjer har der også været en del ubefrugtede æg, måske fordi jeg har sat nogle par for tidligt i gang, mange af vores opkøbte fugle var fra 2013. Det første kuld vi fik med Sorthovedet grøn, er nu kommet udendørs, og forældrerne er sat i en voliere hvor de kan samle kræfter.

Næste kuld der kommer ud, er fra et par Sortthovedet Viol, og det ser ud til, at alle 3 unger også bliver viol, de kommer ud af redekassen ca. Grundlovsdag.



April 2014.


Så er den nye ynglesæson ved at være igang, og vi er lige så spændte som alle andre fugleholdere er, når en ny sæson starter.

Mange af de store Parakitter er begyndt at gøre kur til hinanden, Blå Rosella og Adelaide ligger allerede på æg, og mange af de andre skulle gerne starte først i maj.


Ved de små Parakitter er det samme billede, der er 1 hold Rødskuldret og 1 par Rødbrystet der ligger på æg.


De Blå Alexander fik 3 unger i marts, så de går stadig indendørs, ungerne kommer først ud af kassen midt i maj.


Dværgpapegøjerne er stadig unge, mange af vores opkøbte fugle er fra 2013, men nogle af de ældste er gået i gang i ynglekasserne. Årets første kuld blev et par Sorthovedet grøn, de havde 5 æg, og det blev til 5 unger. De blev født lige omkring d. 1 april, og begynder at komme ud af kassen i den anden uge i maj.

Der er flere ynglekasser, hvor terminen er den uge hvor første maj falder. Går alt vel, så skulle der komme 4 kuld.

Udstilling 2013

Vi havde 3 par med på årets fugleudstilling i Ikast Fugleforening, og det blev til 3 præmier.

Konge Parakit med unger fik Vandrepokal, Blå Alexander fik Ærespræmie og Grøn Rosella fik 1. Præmie.